fbpx

Wie zijn wij

Wij zijn Marit en Wypkje van Online Studiecoaching en willen je graag ondersteunen bij de ontwikkeling van de executieve functies van jouw kind. Dit kan met de studiekit die uit 23 lessen bestaat. Of je kiest eerst voor de starterskit die uit 3 lessen bestaat.  

Marit Ladenius

Ik ben Marit Ladenius, 38 jaar, woon in Steenwijkerwold en werk in het voortgezet onderwijs als coach/begeleider van leerlingen met een Autisme Spectrum Stoornis. Door voorspelbaarheid, duidelijkheid en structuur te bieden is er veel mogelijk in de ontwikkeling van deze doelgroep en kunnen ook zij met een diploma op zak naar een vervolgopleiding.

Daarvoor werkte ik als leerkracht op het speciaal basisonderwijs. Daar was ik dagelijks bezig met de ontwikkeling van de executieve functies van kinderen, zoals het plannen en organiseren van schoolwerk. Door hier bewust op te focussen, zie ik hoe leerlingen makkelijker met schoolwerk bezig zijn, het plannen beter gaat en ze meer tijd overhouden voor ontspanning. Hierdoor zitten ze lekkerder in hun vel.

Zodoende kwam het idee om samen met Wypkje Online Studiecoaching te beginnen. Ons doel is om de ontwikkeling van de executieve functies te stimuleren bij leerlingen, waardoor het schoolwerk makkelijker, leuker en ontspannener wordt. We willen leerlingen in heel Nederland bereiken en dat kan met dit online programma!

Wypkje Wijngaarden

Mijn naam is Wypkje Wijngaarden. Ik ben 33 jaar, woon in Berlikum en begon in 2008 met werken in het basisonderwijs. Daarnaast deed ik de master SEN Remedial Teaching omdat ik zo goed mogelijk wilde aansluiten bij kinderen met leerproblemen. In het speciaal basisonderwijs heb ik Marit, mijn businesspartner, leren kennen. We waren toen al de beste samenwerkingsmaatjes en maakten hele schema’s om het onderwijs voor leerlingen zo goed mogelijk te organiseren.

Na een periode als intern begeleider op twee basisscholen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: jongeren. Als educatie begeleider help ik jongeren die vastlopen op school (vaak met autisme en/of angststoornis) weer een perspectief op onderwijs te krijgen. De balans tussen taakgericht werken en ontspanning is hierin voor mij cruciaal.

Ondertussen begonnen Marit en ik Online Studiecoaching. Leren leren bestaat uit het aanleren van studietechnieken, taakgericht werken en het bevorderen van de motivatie. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen dit kan leren!

Weet jouw kind ook niet zo goed waar te beginnen met leerwerk? En kan hij daar wel wat hulp bij gebruiken?